Veranderingen auto van de zaak

Rijdt u in een zuinige (bestel)auto van de zaak? In dat geval heeft u een bijtelling wegens het privégebruik van 0%, 4%, 7%, 14% of 20%, afhankelijk van de CO₂-uitstoot van de (bestel)auto.

Dat blijft in 2016 zo, maar daarna gaat het mes erin. Kort samengevat betekent dit dat alleen de nul-emissieauto in de toekomst nog fiscaal wordt gestimuleerd. De plannen van het kabinet worden in het najaar opgenomen in een wetsvoorstel en daarin wordt ook een overgangsregeling getroffen voor bestaande (lease) contracten. Die regeling houdt in dat het bijtellingspercentage dat geldt op het moment van de eerste tenaamstelling van het kenteken van de auto blijft gelden voor de periode gelijk aan de gebruikelijke leasetermijn (60 maanden).

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *