Maak gebruik van de ondernemersfaciliteiten

Vallen uw inkomsten uit onderneming in de inkomstenbelasting, toets dan of u in aanmerking komt voor de ondernemersfaciliteiten zoals de zelfstandigenaftrek, de startersaftrek en de meewerkaftrek. Kijk hierbij of u voldoet aan het urencriterium. U moet in 2018 minimaal 1.225 uren werken aan, in en voor uw onderneming. Bent u niet alleen ondernemer maar bijvoorbeeld ook werknemer, dan zit er een addertje onder het gras. U moet namelijk meer dan de helft van uw totale werktijd aan uw bedrijf besteden.

Tip:
Vergeet niet uw uren te administreren zodat u bij vragen of controle van de Belastingdienst kan aantonen dat u aan het urencriterium voldoet.

Let op:
Er zijn nu al plannen om de zelfstandigenaftrek in de toekomst te verlagen. De zelfstandigenaftrek wordt namelijk vanaf 2020 in vier jaarlijkse stappen van 3%-punt verlaagd naar het basistarief, indien de zelfstandigenaftrek in aftrek gebracht wordt tegen het tarief van de tweede schijf.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *